Často kladené dotazy (FAQ) - hromadné nakupování

Což jsou vlastně hromadné nebo kolektivní nákupy?

Kolektivní nakupování představuje nový trend na trhu. Několikrát týdně přináší slevové akce na produkty a služby ve Vašem okolí. Pokud se najde např.. minimálně 20 lidí, kteří budou ochotni zakoupit daný produkt v určitém časovém limitu, aktivuje se sleva na tento produkt (např. 50%). Tedy objednávkou 20.-tého kupónu každý kupující platí cenu o polovinu levnější, než je běžně dostupná u provozovatele služby (např. beauty salon, restaurace ...). A pro každého dalšího, kdo si produkt objedná, automaticky platí zlevněná cena.


Pokud si chci objednat produkt ve slevě, co mě čeká?
Nejdříve si vyplníte krátkou objednávku, kde uvedete jen svůj e-mail a způsob platby. Objednávku odešlete a na e-mail Vám bude potvrzeno přijetí objednávky. Když si produkt objednáváte, pokud ještě není dosáhnuto minima, nic se neplatí. Pokud se dosáhne minimální počet, sleva začíná platit. Na Váš e-mail přijdou platební podklady pro úhradu z bankovního účtu. Po připsání Vaší úhrady Vám na e-mail dojde slevový kupón.

Co mám dělat s kupónem, který mi přijde na můj e-mail po zaplacení, dokdy platí?

Každý kupón je označen přesným zněním nabídky, cenou (pokud není dárkový), a hlavně jedinečným ID číslem, které patří jen Vaší objednávce. Kupón si stačí vytisknout a během jeho platnosti (obvykle cca ½ roku) vyčerpat. Na některé služby se je třeba předem objednat-podle toho jak je to uvedeno v podmínkách akce na hlavní stránce. Určitě však není nutné kupon uplatnit v tentýž den, jeho platnost je vymezena na dostatečně dlouhé období.

Musím sám najít skupinu lidí, abychom získali slevu?

Není to nutné, ale je to možné. Na akci se mohou hlásit nezávislé osoby, utvoříte skupinu pouze během trvání akce. Při uplatňování kupónu se již na nikoho nevážete. S Vašimi přáteli si však můžete společně zakoupit nabízený produkt a užívat si tak dohromady.

Co se stane když se nenajde dostatečný počet zájemců o nabídku?

Nic zvláštního se nestane, nabídka je zrušena a nahradí se novou. Nikdo, kdo se na nabídku přihlásil nic neplatí. Pokud jste si zvolili platbu kreditní kartou, peníze, které byly drženy bankou se Vám na účet vrátí.

Je možné kupón zakoupit i pro mé blízké a přátele ve formě dárkového poukazu?

Samozřejmě při objednávce si můžete zvolit také dárkovou formu kupónu. Na kupónu, který bude po platbě odeslán na e-mail, který si zvolíte, nebude uvedena ani cena, ani výška slevy. Pokud by některý konkrétní produkt nebylo možné zakoupit formou dárku, najdete tuto informaci v podmínkách konkrétní nabídky.

Je možné vrátit již zakoupený kupón?

Podle zákona je možné vrátit kupon do 7 dnů od jeho zakoupení, později to již možné není, můžete jej však prodat například v diskusi na facebookové stránce konkrétního slevového portálu.

Pokud i moje firma nabízí služby, které by mohly být zajímavé pro návštěvníky slevového portálu, jak mám o nich dát vědět?

Úplně stačí, když popíšete Vaši nabídku v e-mailu a zašlete jej na adresu.